Sähköinen yhteistyö Renaultin kanssa syventyy – Katso video

30.1.2023

Huonekalut, kodinkoneet ja paketit liikkuvat kasvavissa määrin sähköisellä kalustolla. Suomen ensimmäinen Renault Trucks Master Z. E. aloitti jakelussamme 2021 keväällä ja vuotta myöhemmin sähköinen kalusto kasvoi 16 tonnisilla Renault Trucks D Z.E. sähkökuorma-autoilla. Pitkäkestoinen yhteistyö Renaultin kanssa jatkuu, sillä myös valmistajalla on tukeva ote puhtaampien kuljetusten kehittämisessä.

Renault Trucks on Suomessa sähkökuorma-autojen ykkönen

”Suomessa rekisteröitiin vuonna 2022 yhteensä 14 akkukäyttöistä yli kymmentonnista kuorma-autoa. Näistä seitsemän oli varustettu Renault Trucksin timantti-logolla. Asiakkaamme ovat yltäneet lupaaviin tuloksiin myös Renault Trucks Master E-Tech mallistomme kanssa. Loppuvuodesta aloitimme uudella ja aikaisempaa pidempään toimintamatkaan yltävällä 52 kWh akustolla varustetun Masterin toimitukset Euroopassa ja Suomessa”, kertoo Renaultin myyntijohtaja Juha Mattila.

Sähköisten paketti- ja kuorma-autojen mallisto vahvistuu vuoden 2023 kuluessa monipuolisiin ajotehtäviin soveltuvilla raskailla Renault Trucks C ja T E-Tech vaihtoehdoilla.  ”Uusien ja odotettujen E-Tech vaihtoehtojen myötä sähkökuorma-autot ulottuvat alueellisiin kuljetuksiin sekä rakennus- ja nosturiautoasiakkaiden saataville. Jopa 44-tonnin yhdistelmämassaan ulottuvan malliston ennakkomyynti on jo käynnistynyt. Valmistus alkaa vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä ja ensimmäiset asiakasautot ehtivät liikenteeseen vielä saman vuoden puolella”, Mattila kertoo.

Olemme tehneet pioneerityötä Renaultin kanssa puhtaammaan kaluston esiinmarssissa ja uutta kalustoa on tilauksessa – kestävyysohjelman mukainen siirtyminen hiilivapaisiin kuljetuksiin etenee.

Katso Renaultin tuottama video, jossa asiantuntijamme kommentoi yhteistyötä valmistajan kanssa.