Toimme tiimiin yli 30 vuotta kokemusta palvelevan logistiikan sekä kodin- ja pesulakoneiden alalta

13.6.2023

Mika Toivola ja Tommi Paasovaara vahvistavat Hakosen valtakunnallista kasvua Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla

Energinen tunnelma välittyy kuulijalle Hakosen Vantaan toimipisteessä, kun kahvikoneen äärellä istuvat uudet myyntipäälliköt, jotka käyvät parhaillaan läpi kattavan ja suunnitelmallisen perehdytyksen. On aika istua hetkeksi alas ja tutustua uusiin tekijöihin, joiden valtava osaaminen ja kokemus on saatu valjastettua osaksi perheyrityksemme kasvutarinaa.

Mika Toivola on edustanut viimeiset viisi vuotta maailman johtaviin kuuluvaa kodinkonevalmistajaa, jonka leivissä työ on ollut itsenäistä edustamista ja paluu vahvempaan kaupalliseen rooliin on selvästi mieleinen.

“Olen yli 20 vuotta kestäneen urani aikana saanut mahdollisuuden oppia kodin- ja pesulakoneiden maailmasta Suomen suurimmissa alan toimijoiden leivissä. Hakonen on tullut tutuksi kumppanina vuosien saatossa ja vakuuttanut palvelun ja tuotteiden yhdistämisessä. Ala on murroksessa ja siksi hyppy Hakoselle tuntui erityisien hyvältä tässä kohtaa. On mukavaa päästä takaisin myyntiin ja osaksi läsnä olevaa porukkaa”, Toivola kertoo.

Perehdytyksen aikana on noussut myös mieleen muistoja uran varrelta, joka kattaa kodinkonemaailman eri roolit ja vaiheet reilun kahden vuosikymmenen ajalta. Vantaan toimipisteeltä löytyy nyt oma työpiste ja porukka alkaa tulla tutuksi.

“Olemme olleet paljon kentällä viime päivien aikana, liikuttu huollon ja kuljetusten mukana saamassa oikeaa tuntumaa siihen mitä Hakonen ja sen henkilöstö tekee. Aikanaan kun kodinkoneita myytiin, oli myyjän tehtävänä myös koneen toimittaminen. Oli hauska päästä tutustumisen aikana auttamaan jopa ison kylmälaitteen kantamisessa. Ei pääse sekään puoli unohtumaan”, Toivola naurahtaa.

Turun asemapaikalle asettuva Tommi Paasovaara tuntee myös kodinkoneiden maailman viimeisten työvuosien ajalta, sitä ennen 10 vuotta on sujunut logistiikan ja muuttojen parissa. Hakosella perheyrityksen matala hierarkia, tiivis yhteisö ja hyvin suunniteltu perehdytys ovat tehneet vaikutuksen myös vapaa-ajalla joukkuepelien parissa viihtyvään myyntipäällikköön.

“Odotukset itselle ovat kovat, talossa on vahva ja ammattitaitoinen porukka. Se miten hyvin olemme päässeet tutustumaan toimintaan kentällä ja miten hyvin meidät on ajettu sisään talon toimintaan, sellaista en ole ennen kokenut”, Paasovaara selittää.

Vaikka kokemusta on kertynyt alan toimijoilta ja kilpailijoilta, Paasovaara myöntää, ettei tuntenut uutta työnantajaansa kovin hyvin entuudestaan. Tässä nähdään positiivisia haasteita omaan työhön. “Kun on nyt nähnyt miten isosti ja hienosti täällä asiat toimii niin ihmetyttää miten niistä ei huudeta kentällä isommin. Tässä on hyvät työkalut omaan tekemiseen, joka on itselle sopivaa vahvassa ihmiskontaktissa tapahtuvaa myyntityötä. Talossa on isoa potentiaalia ja sitä lähdetään tuomaan esiin”, Paasovaara toteaa.

Tuoreet näkemykset vahvistavat palvelun kehitystä

Toivola palaa kahvikoneen ääreen ja kertoo odottavansa “kahvihuonekeskusteluita” uusien kollegoiden kanssa, molempien kertomuksista voi päätellä, että oikea työ on löytänyt oikeat tekijät ja samalla saadaan tuoreita näkemyksiä toiminnan kehittämiseen.

“Vaikka myyntipäällikön työ on asiakkaiden luona ja tien päällä, on ensiluokkaisen tärkeää, että se operatiivinen toiminta, tuote ja palvelu mitä myydään, on huippukunnossa. Tämä tieto näkyy myös tuloksessa”, Paasovaara selittää.

“Kun näkee huollon matkassa, että siellä on oikeat varaosat ja oikeat välineet, kaikki heti mukana ja laitteet kerralla kunnossa, mitattuina ja testattuina – tietää myyvänsä tarkkaan mietittyä, laadukasta ja tehokasta prosessi, joka tähtää aina parhaaseen asiakastyytyväisyyteen”, Toivola jatkaa.

Mika Toivola odottaa antoisia kahvikeskusteluita uusia kollegojen kanssa Vantaan toimipisteellä.

Mika Toivola

 • Myyntipäällikkö
 • Toimipiste Vantaalla
 • Toimialueena pääkaupunkiseutu, Lahti, Jyväskylä ja Itäinen Suomi
 • Kotoisin Eurasta, yli 20 vuotta pääkaupunkiseudulla
 • Yli 20 vuoden kokemus kodin- ja pesulakoneiden parista
 • Yhteystiedot: mika.toivola@hakonen.fi, p 040 614 6047

Pohjoisesta Turkuun muutama vuosikymmen sitten asettunut Tommi Paasovaara viihtyy tien päällä, toimialueena Turusta, Tampereen kautta Ouluun saakka.

Tommi Paasovaara

 • Myyntipäällikkö
 • Toimipiste Turussa
 • Toimialueena Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Oulun seutu
 • Kotoisin Kuusamosta, yli 20 vuotta Turussa
 • Yli 10 vuoden kokemus logistiikasta ja palveluista, viimeiset vuodet kodin- ja pesulakoneiden parissa
 • Yhteystiedot: tommi.paasovaara@hakonen.fi, p 040 145 5121